?

Log in

 
 
15 August 2008 @ 10:24 am
Raparperihillo  
Keittelin taannoin elämäni ensimmäistä kertaa hilloa, omin pikku kätösin! Sain vanhemmilta raparperia eikä vaan huvittanut tehdä sitä perinteistä piirakkaa tai vaihtoehtoisesti keittoa/kiisseliä. Ja tän hillon tekeminenhän oli ihan älyttömän helppoa!

RAPARPERIHILLO
(noin litra valmista hilloa)

1 kg paloiteltua raparperia
5 dl hillosokeria
1 dl fariinisokeria
mausteita, esim. minttua, kanelia, kardemummaa, mausteneilikoita, inkivääriä

Mittaa paloiteltua raparperi ja sokeri kattilaan. Lisää joukkoon mausteet. (Itse laitoin yhden kanelitangon sekä ehkä 15 kokonaista kuivattua neilikkaa.) Voit mahdollisuuksiesi mukaan laittaa mausteet teepallosiivilään tai sideharsonyyttiin, jolloin ne on helppo poistaa hillosta keittämisen jälkeen. Keitä noin 10 minuuttia, anna jäähtyä 20 minuuttia. Jaa hillo puhtaisiin tölkkeihin. Tarjoa esim. viilin, jogurtin tai jäätelön kanssa, käytä leivonnaisten täytteenä tai jäädykkeen mausteena.

Tämän hillon joukkoon voit laittaa myös mansikoita, vadelmia tms.

Muistathan, että raparperi sisältää oksaalihappoa, minkä vuoksi sitä kannattaa nauttia maitotuotteiden kera! Suurina määrinä raparperi voi aiheuttaa vatsa/-suolivaivoja tai haittoja luustolle. Lisää Wikipediassa.
 
 
Current Music: Kraftwerk