?

Log in

 
 
22 November 2008 @ 12:26 pm
Espanjalainen versio hernekeitosta  
Hernekeittohan on perussuomalaista kotiruokaa. Joillekin herkkua, joillekin yökötyksen aihe. Hernekeitto ei ole missään nimessä mikää gourmet ruoka.
Ajattelin postata tänne nopean, helpon ja maukkaan espanjalaisen version tästä ruuasta, tosin herneet on korvattu tässä vihreillä linsseillä ! ja on tässä vähän suomalaisuuttakin mukana ;)

400 g vihreitä linssejä
n. 3 isoa porkkanaa
n. 4 perunaa
2 ryynimakkaraa

Huuhtele linssit. Kuori ja pilko perunat sekä porkkanat. Laita linssit, perunat ja porkkanat suolalla maustettuun veteen kiehumaan n. 30 minuutiksi. Niiden kiehuessa voit pilkkoa ja paistaa ryynimakkarat. Lisää paistetut makkarapalat pataan linssien, perunoiden ja porkkanoiden joukkoon.

Tarjoillessa voit kaataa lautaselle punaviinietikkaa joka kruunaa tämän ruuan.

Peruskotiruokaa Espanjasta suomalaisella vivahteella, eihän siellä mistään ryynimakkaroista olla kuultu, mutta minusta ne sopivat tähän loistavasti.