?

Log in

No account? Create an account
 
 
27 August 2009 @ 09:39 pm
Sadonkorjuureseptit jakoon!  
Hauskaa loppukesää kaikille kokkailijoille täällä! Nyt eletään ehkä vuoden parasta aikaa, sadonkorjuuta. Olen saamassa, vähän jo saanutkin, valtavan määrän perunoita. Eli peruna pitäisi palauttaa arkiruokavalioon, mutta mitäs siitä sitten tekisi? Keitettyjen perunoiden kanssa olen vähän huono, mutta kyllä niitäkin pitää joskus tehdä. Postailkaahan siis sadonkorjuu- ja erityisesti perunabravureitanne tänne!

Muutamaa juttua jo kokeilin, alla ohjeita.

ESPANJALAISHENKINEN PERUNAVUOKA

perunoita sen verran kuin vuokaan sopivasti mahtuu
loraus oliiviöljyä
sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
tölkki tomaattimurskaa
paprika
1/2-1 tl paprikajauhetta
suolaa
pippuria
3-4 kananmunaa
tuoretta persiljaa

Kuori ja kuutioi peruna. Keitä kypsiksi tai lähes kypsiksi ja valuta. Kuori ja hienonna sipulit ja paista pannulla oliiviöljyssä. Lisää pannulle tomaattimurska ja keitä hetki kokoon. Kuutioi paprika ja lisää pannulle. Lisää mausteet ja kaada keitetyt perunakuutiot joukkoon. Hauduta muutaman minuutin ajan. Siirrä seos voideltuun vuokaan. Tee ruokalusikan pesällä kolo jokaiselle kananmunalle ja valuta munat koloihin. Paista vuokaa uunissa 225 °C, kunnes munat ovat hieman hyytyneet. Ripottele päälle persiljaa.

Vielä espanjalaisemman ruoasta saa lisäämällä joukkoon chorizoa sekä mustia oliiveja. Chorizoa ei pienessä lähikaupassa ollut enkä ole suuri oliivien ystävä, joten laittamatta jäi.


KASVISPYTTIPANNU

perunaa
porkkanaa
sipulia
paprikaa
tai mitä ikinä kasviksia

Kuutioi ja paista pienessä määrässä öljyä! Kuinka ilmeinen ohje, mutta oli aivan hullun hyvää, kun tänään tein. Jostain syystä en ollut aikaisemmin tehnyt kasvispyttäriä, ja tämäkin idea tuli ihan puskista.

Keitin kuutioidut perunat ja porkkanat ennen paistamista. Käy nopeammin sillä tavalla! Sitä paitsi uudehkot perunat ovat ärsyttäviä paistaa, siivut tai kuutiot ottavat kovin kiinni toisiinsa.


Reseptejänne odotellessa... :)